Türkkonut İlkokulu

Vizyon: Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, mutlu, bilimsel düşünen, öz güven ve öz saygısı yüksek, insan haklarına saygılı, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, akılcı, cesaretli, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizi çalışkan, dürüst, ilkeli ve ahlaki değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Öğrencilerimizin doğuştan sahip oldukları yetenekleri ortaya çıkarmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olacak eğitim-öğretim ortamını sağlamak. Teknolojik gelişmeleri izleyebilecek, yaşamın zorlukları ile başa çıkabilecek, bugün ve gelecekte bilimsel çalışma ve projelerde rahatlıkla yer alabilecek düzeyde hazırlamak için her türlü akademik ve bilimsel çalışma ortamları sağlayarak, sorunlar karşısında güçlü bir duyuşsal gelişim sağlamaktır.

Misyon: Öğrenmenin en büyük mutluluk olduğunun bilincinde olan, okul ortamında edindiği kazanımları yaşantılarıyla ilişkilendiren ve iç disiplini yüksek öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerimizin; özgün yeteneklerini fark edebilecekleri ve geliştirebilecekleri ortam hazırlamak. Tarih bilincine sahip, ulusal ve evrensel kimlik taşıyan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, Gelişmeyi ve yenileşmeyi, evrensel standartlarda gerçekleştirmek, Atatürk İlke ve İnkılâplarının özünü benimsemiş aydın nesiller yetiştirmek,  Bilgiyi özümseyen, araştıran, sorgulayan, analitik düşünen ve kritikler yapabilen, doğru iletişim kurabilen bireyler olmalarını ön planda tutmak. Öğrencilerimize insani değerler ve yaşam becerileri kazandırarak onları hayata hazırlamak.

Başarılar:

Saatler: Derse Başlama Saati 09:00 Ders Bitiş Saati 14:40
Isınma: Doğalğaz
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://turkkonutilkokulu.meb.k12.tr

Adres - DODURGA MAH. ODABAŞI CAD. TÜRK KONUT İLKOKULU BLOK NO 7 ÇANKAYA / ANKARA

Kütüphane Kitap Sayısı :2040
Öğretim Şekli :Normal eğitim

Yerleşim Yeri - DODURGA MAH. ODABAŞI CAD. TÜRK KONUT İLKOKULU NO: 7 ÇANKAYA / ANKARA

Ulaşım Koru metro istasyonu. 598 nolu ring otobüsü ya da minibüs